fsh yüksekliği

Polikistik Over (PCO) - Çikolata Kisti (Endometriozis) - Tüplerin Tıkalı Olması - Myom-Polip- Perde - Hormonal Bozukluklar

fsh yüksekliği

09 Eyl 2009 22:49

ben 28 yaşındayım 8 aydır bebek tedavisi görüyorum klomenle başladık tedaviye şimdi menegon kullanıyorum 2 sefer menegon iğne kullandim ilkinde 1 toz 1 su idi 2 sinde 2 toz 1 su ya yükseltildi ama sadece 1 yumurta gelişti. ayrıca ovitrelle de kullandım ama kalçadan yapıldı. fsh ım 12.22 diğer hormon değerlerim normal 26 günde adet oluyorum dr um bu ay aşılama yapmayı önerdi. size sorum normal yoldan hamile kalma ihtimalim var mı? sizce aşılama denemelimiyim ? ve ovitrelle nereden vurunulması gereken bi iğne? :roll:
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.. :)

k_hanim81

Re: fsh yüksekliği

12 Eyl 2009 14:18

Merhaba,

Eğer FSH değerininz yükseldi ise en kısa zamanda gebelik oluşabilmesi için tedavi edilmelisiniz. Aşılama tedavisinin şansı daha düşüktür bu nedenle vakit kaybetmeden başarı şansı daha yüksek olan mikroenjeksiyon tedavisini öneririm.

Doğru ve etkili tedavilerde buluşmak dileğiyle,

Sevgi ve saygılarımla,

Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
0312 448 2221

osmandenizhan.ozgun

Re: fsh yüksekliği

31 Ekm 2009 20:30

tekrar merhaba

10.10.2009 tarihinde tekrar fsh tahlili yapıldı ve sonuç 9.12 olarak çıktı. normalde menegon kullanırken 1 yumurta gelişirken 15.10.2009 tarihinde yapılan kontrolümde 5 adet yumurta geliştiği görüldü. ve ayın 20 sinde aşılama yapıldı.fakat dün adet oldum.dr um 1 ay ara verelim tedaviye dedi. gelecek ay tekrar aşılama önerdi oda tutmazsa tüp bebek yaptırmalısın dedi. sizce bu değerlerle normal yolla bebeğim olurmu?tedaviye devam etmelimiyim?

not: 1 aydır bitkisel bi ilaç kullandım ve adetimin 2 gününden itibaren 5 gün boyunca bal çörekotu tarçın kürü yedim.bunların hormon ve yumurtalık üzerinde olumlu etkisi olmuş olabilir mi?

k_hanim81

Re: adas

03 Kas 2009 10:26

Merhaba,

Bu tür bitki kürlerinin tedaviye bir etkisi olup olmadığı hakkında herhangi bir bilimsel veri yok elimizde. Şahsen herhangi bir etkisi olduğüunu düşünmüyorum. Ancak yeni bir aşılama tedavisi ya da tüp bebek tedavisi yerine daha az ilaç kullanılan ve daha ekonomik olan başarı şansı da oldukça iyi olan MikroIVF tedavisini denemeniz sizin durumunuz için daha doğru olacaktır. En kısa sürede kabul görmüş bir tüp bebek merkezine başvurmanızı öneririm.

Doğru ve etkili tedavilerde buluşmak dileğiyle,

Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
0312 448 22 21
www.mayatupbebek.com.tr

osmandenizhan.ozgun