17 Tem 2009 18:54
Açıkçası ben kişisel olarak microsoftun ülkemizde ilerleyen zamanlarda mağaza açmasını istiyorum. Kendi ürünlerini kendi mağazalarında satması daha güzel olur ve böyle bir firmanın bugüne kadar bunu yapmamış olması da zaten büyük bir eksikliktir. Bilgisayar ek donanımları bence çok kaliteli zaten kendi bilgisayarımda microsoftun kablosuz klavye ve mousunu yıllardır kullanmaktayım. Bu yüzden ürettiği bu tarz ürünleri kendi mağazalarında güzel tanıtımlarla ve güzel kampanya fiyatları sunarak pek çok satış ve müşteri çekebilir kendine firma olarak. Yazılımlarına gelince de, halen işletim sistemleri ülkemiz gelir düzeyine göre oldukça pahalı. Bu konuda da değişik bir strateji uygular ve fiyatları makul seviyelere çekerse eminim ki her ne kadar korsanı bitirimezse de lisanslı ürünlerinin satışlarını artırabilir. Microsoftun mantığı biraz da Koç ve Sabancı Grubunun mantığına benziyor. Bu gruplar sağlamcı olup risk taşıyacak işlere girmekten çekinirler ve üniversite okumamış gençlere fırsat dahi vermezler.Bu yüzden zaten Turkcell gibi bir dev onlara ait değil. ( ne yazık ki sanayi dışına çıkmaktan korkuyorlar ve ileriyi görmekten yoksunlar ) Microsoft ta ne yazık ki kalıplaşmış sisteminin ötesine geçmekten korkuyor ve bu yüzden her geçen gün Google ve Apple karşısında kan kaybediyor. Bence artık yeni fikirlere ve yeni beyinlere ( diploma şartı aranmaksızın ) gerekli yatırımı yapmaktan çekinmemeliler. Çünkü hitap edilen şey kurumlarda orta yaş, evlerde gençlerdir. Tek taraflı düşünmek kimseye bir fayda sağlamaz.